Garanciák

Garanciával kapcsolatos tudnivalók

 

Cégünk az általa értékesített új gépjármű alkatrészekre a hatályos jogszabályok és a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján kötelező szavatosságot vállal. A garanciák az alábbiakban leírtaknak megfelelően érvényesíthetők.

Használt, javított, felújított alkatrészre 6 hónap kötelező szavatosságot vállalunk.

A garancia kizárólag a termék mellé adott szerelési útmutató pontos betartása esetén érvényes.

Amennyiben meghibásodás miatti garanciális ügyintézésért fordul hozzánk, csak Szakszerviz vagy Márkaszerviz által kiállított, az általunk javított, felújított vagy értékesített alkatrész beszerelésének körülményeit igazoló HITELES munkalap, és számla bemutatása esetén áll módunkban intézkedni

Szavatossági igény bejelentése után bevizsgáljuk a terméket és megkeressük a hibát és a meghibásodás okát.

 

Cégünk Garanciális kötelezettsége megszűnik és a garanciális igény nem érvényes, ha a meghibásodás szakszerűtlen beszerelés vagy a nem rendeltetésszerű használat következménye!

Az általunk forgalmazott termék normál körülmények közötti használatra lett tervezve, a garanciális kötelezettség nem terjed ki extrém vagy iparszerű igénybevétel miatt bekövetkezett idő előtti elhasználódásra illetve úgynevezett utólagos beépítésre vagy olyan esetekre, amikor a gépjárművet nem gyári paraméterekkel üzemeltetik ilyen esetek például a chip tuning, az átépítés vagy az utólagos turbósítás.

A rendeltetésszerű használatkor fellépő természetes elhasználódás, kopás okozta hibákra a garanciális kötelezettségünk nem terjed ki.

 

Garanciális igények

 

A garanciális igény érvényesítésének alapfeltétele a termék egyértelmű beazonosíthatósága! A terméken található gyártási szám, illetve egyéb egyedi azonosítók sérülése vagy olvashatatlansága esetén a garancia érvényét veszti.

Fenntartjuk magunknak a jogot a hiba és a meghibásodás körülményeinek szakszerviz vagy szakértő általi szemlézésére, megállapítására.

A beszerelést végző autószerelő nem tekinthető a meghibásodás okát hitelesen meghatározó szakértőnek, az alkatrészeket kizárólag fel és leszerelheti, az alkatrész szétszereléséhez nincsen jogosultsága, ha megbontja a turbófeltöltőt a garancia érvényét veszti.

Az itt nem részletezett kérdésekben a hatályos jogszabályok szerint járunk el!

Az alkatrész értékét meghaladó kárigényeket nem áll módunkban megtéríteni.

 

Az általunk javított, felújított, vagy forgalmazott turbófeltöltők Garanciális javítását vagy cseréjét kizáró okok:

 • jármű túlterhelése, vagy nem rendeltetésszerű használata

 • meghibásodást követően tovább üzemeltetik, ami további rongálódást idézhet elő

 • nem megfelelően üzemeltetés például: eltömődött kartergáz szűrővel, lyukas szívócsővel, légszűrő nélkül, szennyezett légszűrőbetéttel, a megengedettnél magasabb olajszintel, stb. működtetik a motort

 • turbófeltöltő megsérül, vagy megsemmisül

 • turbófeltöltő megbontása, átalakítása

 • turbófeltöltőről hiányzik az egyedi azonosító, vagy azon módosítást végeztek

 • ha nem tartották be a motor gyártójának a karbantartásra vonatkozó előírásait, nem tartották be az olajcsere, olajszűrő csere, légszűrő csere időpontjait vagy nem megfelelő minőségi kenőanyagot, illetve szűrőt használtak

 • ha nem a beépítési előírásnak megfelelően helyezték üzembe a turbófeltöltőt

 • ha a meghibásodását a szakszerűtlen beszerelés és üzembe helyezés idézte elő

 • a turbófeltöltő lapátkerekei külső idegen anyag által sérültek

 • ha a turbófeltöltő meghibásodása: a vezérlő elektronika meghibásodása miatt következett be, ami túlpörgést okozott, vagy bármely más hibás alkatrész miatt

 • a hiba a természetes elhasználódás következménye